Udeliv

Det er vigtigt for børn at komme ud hver dag. Det giver mere plads for den enkelte, og barnet bliver inspireret til andre lege end indendørs.
Vi prioriterer, at barnet får kendskab til naturen, derfor har vi bl.a. en ugentlig dag "ud af huset", hvor vi tager i skoven, til stranden, fjorden eller andet. Vi tager ofte til vores faste base "HINDBÆRHYTTEN" i Tved. Her har vi værktøjskasse med save, lup, bøger osv.

Barnet kan både se og føle på naturen, og der er tid og mulighed for at kigge på dyrespor, tage en snegl op, se på myretuer, fange en frø eller f.eks. samle strandskaller og sten. Oplevelsen af, at naturen forandrer sig gennem året, er med til at give barnet en helhedsoplevelse.

Vi har en stor og attraktiv legeplads med mange forskellige og udfordrende muligheder bl.a. bålplads hvor vi laver popcorn og bålmad, og her lærer barnet at omgås ild. Et spændende terræn, gode cykelbaner, klatrestativ, fodboldbane, samt en god beplantning der giver mulighed for at klatre og gemme sig. Udfordringer som styrker barnets motoriske færdigheder.

På legepladsen har barnet adgang til vand det meste af året, det leger med mudder, bygger kanaler, søer og sandslotte i sandkassen.
I vores ude værksted kan barnet snitte, save og hamre.
Vi har også høns og kaniner, og barnet lærer at omgås og tage del i pasning af dyr.
Vi opfordrer barnet til at deltage i de daglige gøremål f.eks. feje, rydde op, fodre dyr. Vi sår blomster, planter, vander, passer og plejer, og det er vores erfaring, at børnene gerne vil være aktive og deltage.

 

 

 

 

 
 
  • Naturen har højt til loftet
  • Naturen inspirerer til andre lege
  • Naturen udvikler sanserne
  • Naturen skal vi værne om