Fysiske rammer

Dronning Louises Børnehus har aldersopdelte grupper fordelt på 4 stuer, (0-3 år, 3-4 år, 4-5 år og 5-6 år). Derudover har vi også fællesrummet hvor dagen begynder for alle børn. Her siger vi godmorgen og "vinker" farvel til mor og far. Børnene får tilbudt morgenmad mellem kl. 6.30 og 8.00.

I fællesrummet mødes børn og voksne fra hele huset til stille og kreative aktiviteter såsom male, tegne, spil, klippe, lego, leg med trylledej og højtlæsning m.m.. Fællesrummet er ofte stedet, hvor vi har oplevelser sammen, og stedet hvor der dannes venskaber på tværs af grupperne. Rummet har en god beliggenhed - midt i hjertet af huset, hvilket er ensbetydende med en summen af liv og aktiviteter. Børnene har et godt overblik til de andre stuer, og kan følge med i hvad der sker i hele huset og der er altid en voksen i nærheden.

I det lille rum, der har dør ud til fællesrumet, kan børnene trække sig tilbage og fordybe sig i ro. Vi oplever ofte at børnene hygger sig, leger og småsludrer her. Rummet forandrer vi efter børnenes behov og ønsker.

I salen er det primært de store børn der holder til om formiddagen, hvor den om eftermiddagen benyttes af alle. Salen er ændret i 2008, der er lavet et mindre grupperum i det ene ende af lokalet, her har de ældste børn base. Alle børnene har indimellem brug for store armbevægelser samt megen fysisk aktivitet, og det er der plads til her. Børn er eksperimenterende, og må nødvendigvis også være det, for at der kan ske en alsidig udvikling. I salen leges der f.eks. hulebyggeri, teater, boldspil, cirkus.
 
  •  Dronning Louises Børnehus har aldersopdelte grupper fordelt på 4 stuer, (0-3 år, 3-4 år, 4-5 år og 5-6 år).